fbpx
NaslovnicaCrna GoraIbrahimović na Diplomatskom forumu u Antaliji

Ibrahimović na Diplomatskom forumu u Antaliji

Podgorica, (MINA) – Bošnjaci i cijela Crna Gora duboko su pogođeni stradanjem nevinih u Gazi, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović i poručio da je neophodno posvetiti se iznalaženju mirnog i održivog rješenja.

Iz BS-a je saopšteno da je Ibrahimović učestvovao na više panel diskusija organizovanih u okviru trećeg Antalijskog diplomatskog foruma.

On je nakon panela “Gaza kontakt grupa”, na kojem je učestvovao, razgovarao sa palestinskim ministrom vanjskih poslova Rijadom al-Malikijem o stanju u Gazi i Palestini.

Al-Maliki je, kako su rekli iz BS-a, upoznao Ibrahimovića o stanju u Gazi.

„Ibrahimović je prenio Al-Malikiju da su Bošnjaci, ali i cijela Crna Gora duboko pogođeni stradanjem nevinih u Gazi, i istakao da agresija mora što prije prestati, a posvetiti se iznalaženju mirnog i održivog rješenja“, navodi se u saopštenju.

Iz BS-a su kazali da se Ibrahimović, na marginama Antalijskog diplomatskog foruma, susreo sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja u regionu, Miroslavom Lajčakom.

„Sa Lajčakom je u otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenio mišljenja i stavove o političkoj situaciji i ključnim izazovima u regiji, evropskom putu Crne Gore i ulozi BS-a u političkim procesima u državi“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, veoma konstruktivan i sadržajan razgovor o odnosima u regiji, ulozi i položaju Bošnjaka, europerspektivi država regije, kao i odnosima i saradnji Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) i modelima za unapređivanje te saradnje, Ibrahimović je imao sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

Ibrahimović se, kako su kazali iz BS-a, susreo i sa generalnim direktorom za Balkan i centralnu Evropu u Ministarstvu vanjskih poslova Turske, Ilhanom Sajgilijem.

“Sa njim je razgovarao o odnosima na Balkanu, izazovima balkanskih država u međusobnim odnosima, procesu pristupanja EU, kao i o političkoj situaciji u Crnoj Gori, ulozi Bošnjaka i BS-a i poziciji bošnjačkog naroda“, kaže se u saopštenju.

Iz BS-a su rekli da će, u nastavku Antalijskog diplomatskog foruma, Ibrahimović imati još niz veoma značajnih susreta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...