fbpx
NaslovnicaCrna GoraEvropska perspektiva neophodna

Evropska perspektiva neophodna

Podgorica, (MINA) – Evropska perspektiva svih kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) neophodna je kako bi se stalo na put lutanjima u evropskom smislu i uticaju trećih strana, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Đukanović je učestvovao danas na videokonferenciji koji organizuju Partija evropskih socijalista (PES) i njena grupa u Evropskom parlamentu (EP) Socijalisti i demokrate.

Kako je saopšteno iz DPS-a, sastanak je organizovan u susret Zagrebačkom samitu EU – Zapadni Balkan, zajedno sa liderima lijevih partija iz regiona, kako bi se na političkoj ravni izrazila podrška politici proširenja Unije na Zapadni Balkan.

Đukanović je kazao da je danas, možda kao nikad prije, evropska perspektiva kandidata i potencijalnih kandidata neophodna kako bi se stalo na put lutanjima u evropskom smislu i uticaju trećih strana.

U ovoj novoj situaciji, kako je rekao, svi su mnogo ranjiviji nego što su bili prije izbijanja pandemije koronavirusa.

“Voljeli bismo kad bi na isti način i današnje poruke sa samita jasno ukazale na evropsku perspektivu za sve kandidate i potencijalne kandidate i činjenicu da samo zajednički možemo da izgradimo Evropu budućnosti”, naveo je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Jelić na čelu sekcije Evropskog suda za ljudska prava

Podgorica, (MINA) - Sutkinja Evropskog suda za ljudska prava (ESLJP) u Strazburu Ivana Jelić...