fbpx
NaslovnicaCrna GoraEU najbolje okruženje za države Zapadnog Balkana

EU najbolje okruženje za države Zapadnog Balkana

Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) najbolje je okruženje za države Zapadnog Balkana i to je društvo u kojem će Hrvatska rado vidjeti Crnu Goru što prije, kao prvu državu članicu u nekom sljedećem vidljivom periodu, kazao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

On je, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, rekao da nije slučajno što u Crnu Goru dolazi brzo po preuzimanju dužnosti.

Kako je naveo Milanović, Crna Gora je država koja je donijela dobre odluke i to na vrijeme.

Prema njegovim riječima, ulaskom u NATO i pregovaranjem sa EU, jasno i nepovratno Crna Gora izabrala je karakter zapadnih demokratija.

„Milanović je naglasio da EU predstavlja najbolje okruženje za naše države i da je to društvo u kojem će Hrvatska rado vidjeti Crnu Goru što prije, kao prvu državu članicu u nekom sljedećem vidljivom razdoblju“, saopšteno je iz Skupštine.

Brajović je istakao da posjeta Milanovića predstavlja još jednu potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između dvije države, kao i jasnu podršku Crnoj Gori na njenom integracionom putu.

On je zahvalio Hrvatskoj na pomoći u ispunjavanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore, u čemu je veliku ulogu imala sadržajna saradnja dva parlamenta.

„Podrška Hrvatske je bila još značajnija imajući u vidu da dolazi od susjedne prijateljske zemlje, koja je svoje predsjedavanje Savjetom EU, u izazovnim vremenima, ipak uspjela da posveti i politici integracija država Zapadnog Balkana u Uniju“, istakao je Brajović.

Kako je saopšteno, tokom susreta bilo je riječi o trenutnim zdravstvenim i ekonomskim izazovima, uz uvjerenje da će ih Crna Gora i Hrvatska uspješno savladati.

„Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, kao i poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza:Danas promjenljivo oblačno

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U...