fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Pokazali odgovornost da Crna Gora nastavi evropskim putem

Đurović: Pokazali odgovornost da Crna Gora nastavi evropskim putem

Podgorica, (MINA) – Predlaganjem četiri kandidata za sudije Ustavnog suda pokazana je odgovornost i želja da Crna Gora nastavi putem evropskih integracija, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ustavni odbor predložio je u utorak Snežanu Armenko, Draganu Đuranović, Faruka Resulbegovića i Momirku Tešić za sudije Ustavnog suda.

„Konsenzus koji je postignut glasanjem članova Ustavnog odbora za izbor nedostajućih sudija Ustavnog suda stvara pretpostavku da ćemo što hitnije zaokružiti priču u koju smo uložili veliki trud i iskazali razumijevanje i zabrinutost zbog delikatne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi“, navela je Đurović.

Ona je rekla da su pokazali odgovornost i želju da Crna Gora nastavi putem evropskih integracija i oslobodi se šire percepcije da su sudije Ustavnog suda politički plijen.

„U nadi da će obavljati poslove isključivo iz svoje nadležnosti, koji se ogledaju u utemeljivanju evropskih vrijednosti u domaći pravni poredak, a prije svega u težnji da se država zasniva i izgrađuje na principu vladavine prava“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Đurović, izborom nedostajućih sudija i konačnom deblokadom, Ustavni sud dobija izuzetno značajnu, a istovremeno vrlo tešku i odgovornu ulogu u obezbjeđivanju progresa Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije