fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Nikšić oduvijek bio simbol borbe za slobodu

Đurović: Nikšić oduvijek bio simbol borbe za slobodu

Podgorica, (MINA) – Nikšić je oduvijek bio simbol borbe za slobodu, što se naročito pokazalo tokom Drugog svjetskog rata u kome njegovi građani nijesu žalili živote za očuvanje domovine, ocijenila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je čestitala 18. septembar – Dana opštine Nikšić predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicima i građanima.

„Grad pod Trebjesom oduvijek je bio simbol borbe za slobodu, što je naročito došlo do izražaja tokom Drugog svjetskog rata u kome Nikšićanke i Nikšićani nijesu žalili živote za očuvanje domovine“, navela je Đurović.

Kako je rekla, ponosni Nikšić je grad vrijednih preduzetnika i umjetnika, i jedan od univerzitetskih, sportskih i kulturnih centara države.

„Uvjerena sam da će ova opština u narednom periodu uspjeti da se vrati na staze stare slave i da osnaži svoju ulogu u svekupnom razvoju Crne Gore“, kazala je Đurović.

Prema njenim riječima, da bi se to ostvarilo neophodna je adekvatna saradnja i sinergija lokalne samouprave i države, kako bi se nastavili započeti i pokrenuli novi projekti sa ciljem što bolje valorizacije prirodnih i turističkih potencijala kojima Nikšić raspolaže.

Đurović smatra da je posebno važno privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta da bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi života za cjelokupno stanovništvo Nikšića.

„To se naročito odnosi na mlade ljude kojima moramo stvoriti mogućnosti da ostanu u svom zavičaju i da u njemu grade temelje za svjetliju budućnost“, rekla je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije