fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović vratio na ponovno odlučivanje izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi

Đukanović vratio na ponovno odlučivanje izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

“Na osnovu člana 94 stav jedan Ustava, vraćam na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je Skupština donijela na sjednici održanoj 4. februara”, kaže se u dokumentu.

Đukanović je u obrazloženju naveo da je 26. januara donio Odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Beranama i Ulcinju, koja je stupila na snagu danom donošenja.

“Želim da ukažem da bi se proglašavanjem ovog zakona, njegovim stupanjem na snagu i postupanjem Predsjednika Crne Gore saglasno njegovom smislu i duhu, otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti”, naveo je Đukanović.

On je dodao da bi se time otvorila i pitanja pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa.

“Na osnovu izloženog, cijenim razložnim da se Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje”, rekao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije