fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović primio akreditivna pisma

Đukanović primio akreditivna pisma

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Pakistana, Iftehara Aziza, Mongolije, Batunglage Gankhure i Togoleške Republike Kaliksta Batosija Mađulbe.
Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pojedinačno primio ambasadore, čestitao im imenovanje i poželio uspješno obavljanje diplomatske misije.
Navodi se da je Đukanović upoznao ambasadore sa aktuelnim unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori i strateškim pravcima u spoljnopolitičkoj agendi.
“Crna Gora se stabilno i dinamično kreće ka zacrtanim razvojnim ciljevima. Nakon učvršćivanja nezavisnosti i ulaska u NATO, fokusirani smo na dalji ekonomski i demokratski razvoj društva na putu ostvarivanja sledećeg političkog cilja, članstva u Evropskoj uniji (EU)”, kazao je Đukanović.
On je istakao da se Crna Gora razvija kao otvorena i dinamična ekonomija, demokratsko i multietničko društvo i da uz svoje integracione prirotete, izgrađuje i njeguje odnose i sa drugim zemljama, imajući u vidu i jugoslovensko nasljeđe.
“Na tim temeljima Crna Gora će nastaviti da razvija kvalitene bilateralne odnose i sa Pakistanom, Mongolijom i Togoleškom Republikom”, rekao je Đukanović.

Najčitanije