fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržavni temelj Crne Gore izdržaće iskušenje

Državni temelj Crne Gore izdržaće iskušenje

Podgorica, (MINA) – Crnogorski državni temelj pouzdan je i izdržaće probu i iskušenje kroz koje sada prolazi, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je emisiji “Da je vječna” na Televiziji Crne Gore, posvećenoj petnaestogodišnjici od obnavljanja nezavisnosti, kazao da je svjestan da se moglo više postići, ali da se u 15 godina ne može nadoknaditi ono što je propušteno u vijekovima.

Đukanović smatra da je crnogorski državni temelj pouzdan i da će izdržati probu kroz koju sada prolazi.

“Tome me još više uvjerava sposobnost svih političkih i društvenih potencijala da branimo ono što su tekovine savremene Crne Gore i ono što je zaloga bolje budućnosti države”, kazao je Đukanović.

On je, govoreći o nedovoljnim ostvarenjima u proteklih 15 godina, rekao da su opominjujući rezultati na planu prevazilaženja društvenih podjela u Crnoj Gori, prenosi Portal RTCG.

“Dobro znamo da je za savladavanje tih razlika, koje su uglavnom identitetskog karaktera, potrebna sveobuhvatna državna politika koja mora biti adekvatno finansijski i budžetski servisirana.

Mislim na politiku u oblasti obrazovanja, kulture, informisanja, ukupnu identitetsku politiku”, rekao je Đukanović.

On je kazao da bivša vlast nije u dosadašnjem periodu raspolagala svim potencijalima da bi to mogla uraditi.

“Crna Gora će, nakon ovog iskušenja, biti demokratski još zrelija i nastaviće još odlučnije da se kreće putem evropskog razvoja”, poručio je Đukanović.

Najčitanije