fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržavne institucije doprinose nastavku politike širenja mržnje

Državne institucije doprinose nastavku politike širenja mržnje

Podgorica, (MINA) – Odluka da se ne odredi pritvor osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti potpredsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Jevta Erakovića, već da se prijetnje smrću i progonom Crnogoraca sankcionišu mjerom zabrane prilaska, je sramna, saopštili su iz DPS-a.

Iz te stranke su kazali da ta odluka predstavlja doprinos državnih institucija nastavku politike širenja mržnje i netrpeljivosti.

“Očito je da su prijetnje i nasilje, shodno odluci suda, dozvoljeni samo ako je napadač na dovoljnoj udaljenosti – na otprilike 55 metara daljine”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da je takva odluka teško shvatljiva ukoliko se zna da je, kako su kazali, napadač iznio neistine u svojoj odbrani koje su snimcima sa video nadzora pumpe jasno i demantovane, a koje bezočno i bez provjere prenose pojedini mediji.

“Biće ipak da je na odluku uticala i jutrošnja kolumna jednog od ideologa “oslobođenja Crne Gore” nakon 30. avgusta, koji je napad na potpredsjednika DPS-a u svom maniru relativizovao i ismijavao baš onako kako relativizuje sve ono što se dešava u Crnoj Gori u posljednje tri godine”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da, bez obzira na takve okolnosti, neće pristati na atmosferu mržnje, nasilja i napada na političke istomišljenike.

“Borićemo se institucionalno i vaninstitucionalno ukoliko bude potrebno, a advokatski tim DPS-a će uložiti žalbu na odluku, i to ne zbog slučaja Erakovića, već pojave koja je opasna i ozbiljna, a to je potcjenjivanje nasilja od strane pravosudnih organa”, kaže se u saopštenju.

Na taj način, kako su rekli iz DPS-a, oni koji bi trebalo da štite društvo od nasilja, svjesno ili nesvjesno, postaju njegovi podstrekači.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije