fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoZa vikend uhapšena 53 vozača

Za vikend uhapšena 53 vozača

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 53 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je, od 25. do 28. oktobra, na crnogorskim putevima evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih, dok je jedna osoba teže, a 18 lakše povrijeđeno.

Iz policije su kazali da je, od 53 uhapšena vozača, 30 uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, a 14 zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Dodaje se da je osam vozača uhapšeno zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Od ukupnog broja uhapšenih, njih 15 je uhapšeno u Podgorici, sedam u Danilovgradu, sedam u Nikšiću i šest u Baru“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su, u istom periodu, podnijeli 141 prekršajnu prijavu, izdali 1.139 prekršajnih naloga i privremeno oduzeli 17 pari registarskih tablica.

„Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da strpljivom i opreznom vožnjom prilagođenom uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju poštujući saobraćajne propise“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije