fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa tri godine šest optužnica za obljubu

Za tri godine šest optužnica za obljubu

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je u posljednje tri godine podignuto šest optužnica za krivično djelo obljuba sa djetetom, od kojih je pet sud potvrdio, a o jednoj još nije odlučivao.

Više državno tužilaštvo (VDT) u Bijelom Polju podiglo je četiri optužnice za predmetno krivično djelo i sve su potvrđene, saopšteno je Vikend novinama iz tog tužilaštva.

Dvije optužnice podiglo je VDT u Podgorici, i jedna od tih optužnica je potvrđena, dok o drugoj sud još nije donio odluku.

Kazna za krivično djelo obljuba sa djetetom je od tri do 12 godina, a u posljednje tri godine višim tužilaštvima podnijeto je osam krivičnih prijava za ovo krivično djelo.

Kazna za krivično djelo nedozvoljene polne radnje može biti novčana ili zatvorska do dvije godine.

U posljednje tri godine višim državnim tužilaštvima podnijeto je 39 krivičnih prijava za krivično djelo silovanje, a podizanjem optužnice rezultiralo je 18 predmeta.

VDT-u u Podgorici je tokom 2018. godine prijavljeno 13 osoba zbog krivičnog djela silovanje, od čega su u odnosu na devet lica donijeta rješenja o odbacivanju krivične prijave, u odnosu na dva lica donijeta je naredba o obustavi istrage, dok su protiv dva podignute optužnice, koje su potvrđene od Višeg suda u Podgorici.

Najčitanije