fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa medicinsku opremu za OB Pljevlja 300 hiljada EUR

Za medicinsku opremu za OB Pljevlja 300 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Crnogorska Vlada uplatiće 300 hiljada EUR Opštoj bolnici u Pljevljima za nabavku medicinske opreme.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da je Vlada odluku donijela na predlog tog resora, a na elektronskoj sjednici koja je održana u četvrtak.

Navodi se da će Opštoj bolnici Pljevlja za nabavku medicinske opreme biti uplaćeno 300 hiljada EUR, za novi autoklav, hiruruške instrumente, opremu za laparaskopiju, porođajni sto i ostalu neophodnu nedostajuću opremu.

Navodi se da će Klinički centar Crne Gore dobiti 42 hiljade ERUR za kupovinu aparata za anesteziju za potrebe hirurgije, Kliničko-bolnički centar Kotor 50 hiljada za medicinsku opremu za organizacionu jedinicu Meljine.

Iz Ministarstva zdravlja objasnili su i će Dom zdravlja Pljevlja, za medicinsku opremu za potrebe zdravstvene stanice Žabljak dobiti 8,5 hiljada EUR.

Vlada je prihvatila Predlog Ministarstva zdravlja za preusmjeravanje 401 hiljade EUR, sa potrošačke jedinice tog resora na potrošačku jedinicu Fonda za zdravstveno osiguranje, koji će taj novac uplatiti na račune ustanova kojima je oprediljen, a u cilju efikasnijeg funkcionisanja zdravstvenog sistema i unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite.

Navodi se da je Vlada dala saglasnost i za zaključivanje Kolektivnog ugovora Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ A.D. Igalo, na predlog Ministarstva zdravlja, koji je prethodno usaglašen sa Ministarstvom finansija.

“Ovim dokumentom, u skladu sa Zakonom o radu, Zakonom o zaradama u javnom sektoru, Opštim kolektivnim ugovorom i Granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost, uređuju se pojedina prava i obaveze iz rada i po osnovu rada zaposlenih u Institutu Igalo, zatim prava i obaveze poslodavaca preme zaposlenima, kao i međusobna prava i obaveze”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije