fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada SAD-a podržava tužilaštvo u borbi protiv kriminala i korupcije

Vlada SAD-a podržava tužilaštvo u borbi protiv kriminala i korupcije

Podgorica, (MINA) – Vlada Sjedinjenih Američkih država (SAD) kontinuirano podržava Državno tužilaštvo Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

To je poručeno na sastanku vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića sa koordinatorom za globalnu borbu protiv korupcije u Stejt Departmentu Ričardom Nefjuom i američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), Marković je zahvalio Nefjuu i Vladi SAD-a na podršci koju Državno tužilaštvo dobija od te države.

“Neophodno je jačati kapacitete Tužilaštva, a to se može ostvariti kroz podršku međunarodnih partnera” naveo je Marković i dodao da će rad na reformi državnotužilačke organizacije, kroz uspostavljanje savremenog Državnog tužilaštva, uticati na povećanje efikasnosti u radu.

Nefju je kazao da siguran ambijent za sve građane Crne Gore može biti obezbijeđen jedino kada je Državno tužilaštvo, kao nezavisna i nepristrasna institucija, riješeno da se izbori sa svim oblicima kriminala koji predstavljaju prepreku napretku društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tomić vodio crnogorske šahiste do pobjede

Podgorica, (MINA) – Muška šahovska reprezentacija Crne Gore upisala je šestu pobjedu, dok su...