fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada da obezbijedi 750 hiljada EUR za Avio-helikoptersku jedinicu

Vlada da obezbijedi 750 hiljada EUR za Avio-helikoptersku jedinicu

Podgorica, (MINA) – Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje predložio je Vladi da obezbijedi 750 hiljada EUR za Avio-helikoptersku jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako je saopšteno iz Vlade, to je predloženo na sjednici Koordinacionog tima kojoj je predsjedavala ministarka odbrane Olivera Injac.

Navodi se da je Koordinacioni tim, u cilju hitnog djelovanja, u susret predstojećoj požarnoj sezoni, razmotrio ažurirane informacije dostavljene od MUP-a.

Razmotrene su, kako je saopšteno, informacije o potrebi unapređenja stanja u Avio-helikopterskoj jedinici MUP-a i o potrebi nabavke srednjeg, višenamjenskog helikoptera.

„Imajući u vidu da je neophodno hitno djelovanje i preveniranje većih posljedica od požara po zdravlje i imovinu ljudi, Koordinacioni tim predložio je Vladi da obezbijedi dodatna sredstva za Avio-helikoptersku jedinicu u iznosu od 750 hiljada EUR“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su pojasnili da je jedan dio tog novca predviđen za osiguranje vazduhoplova, a drugi dio za opravku aviona i helikoptera.

Savjetnik predsjednika Vlade, Vojo Laković, istakao je potrebu sistemskog rješavanja problema sa kojima se suočava sistem zaštite i spašavanja i da to zahtijeva analitičan i strateški pristup.

„Preporučio je da bi svako iz svoje nadležnosti trebalo da da puni doprinos na stvaranju održivog i pouzdanog sistema zaštite i spašavanja“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije