fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoVeljović oslobođen optužbi za napad na službeno lice

Veljović oslobođen optužbi za napad na službeno lice

Podgorica, (MINA) – Savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i bivši direktor Uprave policije, Veselin Veljović, oslobođen je optužbi da je 5. septembra prošle godine na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veljović je bio osumnjičen da je to krivično djelo počinio tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

On je, nakon presude, kazao da je današnje suđenje potvrđuje njegove ranije izjave, da proces protiv njega predstavlja pokušaj kompromitacije, kao i smišljenu konstrukciju i podvalu.

“To je danas odlukom suda razotkriveno, presudu ne želim detaljnije kometarisati. To ću uraditi kad bude pravosnažna”, rekao je Veljović, prenosi portal RTCG.

On je, kako se navodi, iskazao poštovanje na razumijevanju i uvažavanju svih činjenica sudiji Mariji Ćupić.

Veljovića je rekao da je razočaran odnosom tužiteljke u predmetu Sanje Radunović koja, kako je ocijenio, nije uvažavala istinu i činjenice, pa je “podlegla uticajima drugih centara koji su na predmet mogli uticati”.

“Pokazala je nestručnost i nesposobnost da realno procijeni činjenice, u odnosu na ono što je mogućnost”, dodao je Veljović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije