fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSuđenje Vesni i Milošu Medenici odgođeno za 30. novembar

Suđenje Vesni i Milošu Medenici odgođeno za 30. novembar

Podgorica, (MINA) – Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću, i ostalim okrivljenima, odloženo je za 30. novembar.

Razlog za odlaganje današnjeg ročišta je nedolazak optuženih Marka Popovića i Luke Bakoča, prenosi portal Pobjeda.

Odbrana je saopštila da oni nijesu mogli da prisustvuju suđenju usljed zdravstvenih problema.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević i Marka Vučinića.

Optužnicom su obuhvaćeni i Milorad Medenica, Luka Bakoč, Petar Milutinović, Ivana Kovačević, Radomir Raičević, Marjan Bevenja, Stevo Karanikić i Goran Jovanović i firma „Kopad Company”.

SDT je podiglo optužnicu za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje i primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teške tjelesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Miloš Medenica tereti se da je 2019. godine stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Duguju za poreze i doprinose 52,3 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Opštine, njihova javna preduzeća i ustanove, ukupno za poreze i doprinose...