fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoŠćepanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo R.M.

Šćepanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo R.M.

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su H.K. (29) iz Berana zbog sumnje da je sinoć u mjestu Meterizi, na putu Podgorica – Cetinje, ubio 29-ogodišnjeg R.M., kazao je vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, Lazar Šćepanović.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da su službenici policije, uz koordinaciju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, nakon prijave da je u srijedu, u 18 sati i 40 minuta, jedna osoba ranjena u pucnjavi i da je kasnije podlegla povredama, preduzeli sveobuhvatne aktivnosti koje su rezultirale rasvjetljavanjem tog krivičnog djela.

Šćepanović je kazao da je, u relativno kratkom roku, nakon tri sata izviđajnih radnji, identifikovan H.K. iz Berana kao neposredni izvršilac ubistva.

Kako je naveo Šćepanović, sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je, sada smrtno stradali sa osumnjičenim H.K. i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta.

“Prilikom sprovođenja kriminalnog plana i realizacije teškog krivičnog djela, osumnjičeni H.K. je lišio života svog saizvršioca R.M., dok je treće lice podmetnulo požar na vozilu koje je korišćeno u ovom krivičnom djelu i koje je bilo namijenjeno za izvršenje drugog teškog krivičnog djela“, kazao je Šćepanović.

Prema njegovim riječima, treći saizvršilac je podmetanjem požara uništio sredstva za izvršenje planiranog teškog krivičnog djela.

„Vozilo koje je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i planiranog, je takođe predmet i još jednog krivičnog djela – otuđeno je u jednoj zemlji u regionu, što je potvrđeno u međunarodnoj razmjeni obavještajnih podataka tokom ove istrage“, naveo je Šćepanović.

Kako je kazao, policijski službenici su u nastavku istrage u tom predmetu danas, prilikom pretrage terena u Rijeci Crnojevića, locirali i uhapsili V.B. (32), državljanina Bosne i Hercegovine, za kojeg se sumnja da je povezan sa tim kriminalnim aktivnostima, a kod kojeg je pronađen pištolj Glock kalibra devet milimetara.

„H.K. je sproveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija“, rekao je Šćepanović.

On je rekao da su policijski službenici tokom ove istrage rasvijetlili i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju izvršeno 20. novembra prošle godine, na Cetinju, aktiviranjem ručnog raketnog bacača, čija su meta bili članovi jedne ćelije kriminalne grupe sa Cetinja I.M. i N.D.

„Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela H.K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I.M. i N.D.“, pojasnio je Šćepanović.

Policija, kako je naveo, raspolaže podacima da je H.K. u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i rukovanja ručnim raketnim bacačem.

„Kako smo fazno obavještavali javnost o napretku istrage, molimo vas za razumijevanje u odnosu na pružanje informacija o drugim detaljima vezanim za istragu, kako iznošenjem više podataka ne bi ugrozili sami tok istrage“, dodao je Šćepanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije