fbpx
NaslovnicaCrna GoraRealizovaće projekte vrijedne oko 200 miliona

Realizovaće projekte vrijedne oko 200 miliona

Podgorica, (MINA) – U Glavnom gradu sljedećih nekoliko godina biće realizovani projekti vrijedni oko 200 miliona EUR, rekao je gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da se uprava trudi da unaprijedi kvalitet života građana i učini grad istinski modernim i evropskim.

Vuković je, na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada, povodom Dana Podgorice, najavio da će do kraja mandata aktuelne gradske uprave Podgorica dobiti spomenik narodnom heroju Blažu Jovanoviću.

Prema njegovim riječima, gradska uprava ima puno razloga da bude ponosna na učinjeno ove godine.

Vuković je kazao da su uz snažnu podršku Vlade pokrenuli najznačajniji investicioni ciklus u istoriji Podgorici.

“U narednih nekoliko godina u Podgorici realizovaćemo projekte vrijedne oko 200 miliona EUR”, rekao je Vuković.

Kako je naveo, gradska uprava svakodnevno se trudi da unaprijedi kvalitet života u svim djelovima Podgorice i grad učini istinski modernim i evropskim.

Podgorica se, kako je dodao Vuković, u regionu i šire prepoznaje kao relevantna adresa i pouzdan partner.

“Dičimo se našom prošlošću, jer su Podgorica i Crna Gora uvijek znale stati na pravu stranu istorije”, naveo je gradonačelnik.

Kako je poručio, jednako tako vrijedno rade za budućnost kako bi dokazali da su dostojni žrtve onih koje su živote ugradili u temelje i naše slobode.

“Sa osjećajem posebnog pijeteta danas se prisjećamo palih za slobodu Podgorice i Crne Gore”, kazao je Vuković.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih naveo je da su Podgorica, Crna Gora i narod pripadali antifašističkoj koaliciji i nemjerljivo doprinijeli u borbi protiv fašizma.

foto: MINA

Kako je istakao, antifašizam se potvrđuje kroz zaštitu ljudskih, socijalnih i građanskih prava i sloboda.

“U Drugom svjetskom ratu Podgorica je bombardovana 72 puta, a stradalo je više hiljada nedužnih civila. Podgorica je dala preko 40 narodnih heroja”, naveo je Suhih.

Kako je kazao, danas se slavi Dan Podgorice i velikih 75 godina oslobođenja od fašizma.

“Zahvaljujući zaslugama i žrtvama naših predaka danas je drugačije vrijeme, danas su naše bitke drugačije, moramo se boriti za jačanje demokratije”, rekao je Suhih.

Na svečanoj sjednici Glavnog grada uručene su i nagrade “19. decembar”.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i kompanija Bemax dobitnici su nagrade “19. decembar”, a to priznanje posthumno je dodijeljeno i Darku Vujoševiću, zbog nesvakidašnjeg herojskog čina.

Savićević je dobio nagradu za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciju sporta, a kompanija Bemax za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale, u okviru sportskog centra ″Morača″, i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu.

Nagrada “19. decembar” Vujoševiću je posthumno dodijeljena zbog nesvakidašnjeg herojskog čina, žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

Najčitanije

Danijel Zivkovic

Živković: Crna Gora mora ostati građanska i evropska

Podgorica, (MINA) – Crna Gora mora ostati multinacionalna, građanska i evropska, ko god bio...