fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPopović Samardžić: Strahujemo da je Spajićev plan dio predizborne kampanje

Popović Samardžić: Strahujemo da je Spajićev plan dio predizborne kampanje


Podgorica, (MINA) – Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je, predstavljanjem plana kojim je najavljeno povećanje zarada, ostavio brojne dileme i pitanja na koje je neophodno odgovoriti, kazala je predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić

Ona je, u Bojama jutra na Televiziji Vijesti, rekla da se u Sindikatu raduju svakoj vijesti o poboljšanju životnog standarda građana.

Kako je navela, Sindikat je još 30. septembra Spajiću uputio set pitanja, kako bi se uvjerili da iza najave o povećanju zarada u zdravstvu stoji temeljna analiza i ostvariv plan, ali da do danas odgovore nisu dobili.

“Nakon njegovog javnog nastupa ostalo je mnogo dilema, pitanja na koje bismo željeli odgovor, u nadi da najavljeni plan nije dio neke predizborne kampanje, čega se plašimo, nego ostvariv plan, i da se ne krije namjera da se građani i zdravstveni radnici dovode u zabludu”, kazala je Popović Samardžić.

Prema njenim riječima, neophodno je znati na koji način se planira finansirati zdravstveni sistem.

“Kada smo vodili razgovore s njim, naš zahtjev za povećanje zarada ljekarima na godišnjem nivou iznosio je deset miliona, i nama je ministar tada rekao da nema dovoljno novca da obezbijedi u budžetu, pa se pitamo na koji način planira obezbijediti 300 miliona”, kazala je Popović Samardžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije