fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoOtkriveno da 16 popisivača koriste olovke "piši-briši

Otkriveno da 16 popisivača koriste olovke “piši-briši


Podgorica, (MINA) – Popisna komisija Podgorice utvrdila je na sjednici u utorak da je kod 16 popisivača otkriveno nezakonito postupanje i upotreba takozvane “piši-briši” olovke, pa je jednoglasno odlučeno da se oni i jedan instruktor isključe iz popisne kampanje, saznaje Pobjeda.

Monstatu je naloženo da pokrene prekršajne postupke, a prema informacijama Pobjede, za sada je nepobitno utvrđeno da su izmjene u odnosu na original nastale kod tri popisivača.

Kako piše Pobjeda utvrđeno je da su četiri popisivača koristila olovku „piši-briši“ u takozvanim P2 obrascima na kojima se upisuju informacije o vlasništvu stana i spisku članova domaćinstva, dok je vjerodostojnost unijetih podataka konstatovana kod tri popisivača.

Državni instruktori Monstata još nijesu završili eksternu kontrolu kod šest popisivača.

Popisna komisija Podgorice, na čijem je čelu Olivera Injac, prva je gradska komisija koja raspolaže dokazima da je jedan broj popisivača – za sada ih je otkriveno 16 od ukupno 726, koji su na spisku u Glavnom gradu – svjesno prekršio ugovore i zakonska pravila metodologije popisa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije