fbpx
NaslovnicaCovid19Novi punkt za testiranje na kovid u Podgorici

Novi punkt za testiranje na kovid u Podgorici

Podgorica, (MINA) – U podgoričkom naselju Tološi otvoren je novi punkt za testiranje na kovid, a osim u tom, građani se na koronavirus mogu testirati i u zdravstvenim objektima Centar i Zlatica, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica (DZPG).

„DZPG obavještava građane da od sjutra testiranje na kovid mogu raditi u objektima Tološi, Centar i Zlatica“, navodi se u saopštenju.

Iz DZPG kazali su da otvaranjem novog punkta za testiranje obezbjeđuju bržu i efikasniju uslugu sugrađanima.

Kako su naveli, kovid pacijenti koji imaju urednu kliničku sliku od sjutra mogu biti usmjereni na primanje jednokratne i antikoagulantne terapije u objekte DZ Centar i Zlatica.

„U DZ Centar i Zlatica obezbijeđeno je 15 kreveta za primanje terapije, a ovim potezom pacijente koji spadaju u lakše slučajeve neće obilaziti patronažna ekipa, koja će shodno novoj dinamici vakcinacije biti preusmjerena na te obaveze“, kaže se u saopštenju.

Iz DZPG rekli su da će izabrani ljekari u kovid centrima dati stroga epidemiološka uputstva i smjernice, kako samom pacijentu tako i porodici pacijenta koja ga vodi na terapiju, kako bi se ispoštovale sve mjere u cilju suzbijanja koronavirusa.

Iz te zdravstvene ustanove poručili su građanima da svoju redovnu terapiju, koja se prepisuje za hronična oboljenja, mogu naručiti putem portala eZdravlje, čime bi na još jedan način bile izbjegnute gužve na ulazima objekata DZPG.

Najčitanije