fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković vršilac dužnosti direktora RTV Nikšić

Marković vršilac dužnosti direktora RTV Nikšić

Podgorica, (MINA) – Savjet Radio Televizije (RTV) Nikšić imenovao je danas dugogodišnjeg novinara Nikolu Markovića za vršioca dužnosti generalnog direktora te medijske kuće.

Marković je tokom karijere bio pomoćnik glavnog i odgovornog urednika lista Dan, urednik emisija na RTCG i Radiju Nikšić i dopisnik brojnih medija iz inostranstva.

Kako prenosi Portal RTV Nikšić, Marković je dobitnik najprestižnijih nagrada, kao što su Specijalna nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo i Nagrada za životno djelo “Veljko Vlahovic” Udruženja novinara Crne Gore.

Obavljao je dužnost predsjednika Komisije za istrage napada na novinare, bio član Radne grupe OEBS-a u Beču za samoregulaciju medija, kao i radne grupe za medijsko zakonodavstvo.

Marković je više godina bio stručni saradnik u praktičnoj nastavi na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Na sjednici Savjeta konstatovano je da je jedan od prioriteta tog tijela profesionalizacija i unaprjeđenje novinarskih standarda i uvođenje novih programskih sadržaja RTV Nikšić.

“Vjerujemo da će ova kadrovska promjena dovesti do željenih rezultata i ostvarenja zacrtanih ciljeva”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Savjet na taj način želi da doprinese razvoju, ne samo RTV Nikšić, već i grada uopšte.

“Tako sto će uticati da naši sugrađani, koji su karijere ostvarivali negdje drugo, počnu da se vraćaju i daju doprinos razvoju naše opštine”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije