fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Božić podsjetnik da suživot i tolerancija nemaju cijenu

Mandić: Božić podsjetnik da suživot i tolerancija nemaju cijenu

Podgorica, (MINA) – Božić uči ljude zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća da suživot i tolerancija nemaju cijenu, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je čestitao Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima budimljansko-nikšićkom Metodiju, zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je poželio da dan rođenje Isusa Hrista dočekaju u miru, zdravlju i blagostanju.

On je rekao da “ne postoji dan u turobnoj istoriji naše civilizacije, koja se prostire po cijelom zemaljskom šaru, značajniji od dolaska spasitelja koji je na prave temelje postavio srca, duše i živote ljudi“.

„Božić nas uči zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća nas koliko je bitna porodica, kao ključni stub stabilnosti našeg društva“, naveo je Mandić u čestitci.

On je kazao da ovih dana, dok ratni vihori gore na istočnim granicama Evrope i Bliskom istoku, svi zajedno treba da rade i da se mole da razum preovlada, a da mir zavlada svugdje u svijetu.

„Suživot i tolerancija nemaju cijenu i upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti“, istakao je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...