fbpx
NaslovnicaCrna GoraKompjuterska oprema za školu u Herceg Novom

Kompjuterska oprema za školu u Herceg Novom

Podgorica, (MINA) – Kompanija One posvećena je misiji opremanja računarskih kabineta i stvaranja preduslova da sva djeca na početku školovanja steknu praktična znanja, kazao je direktora korporativnih poslova te frime Srđan Šišić.

foto: One

Kompanija One donirala je računarsku opremu Osnovnoj školi “Orjenski bataljon” u Herceg Novom.

Šišić je rekao da je “One” u središte strategije društvene odgovornosti pozicionirala obavezu da pruži dodatan doprinos ovom procesu.

“Početak digitalne pismenosti, za svu našu djecu, je u ovim klupama”, saopštio je Šišić tokom posjete školi u Baošićima

On je poručio da je kompanija One posvećena misiji opremanja računarskih kabineta i stvaranja preduslova da sva djeca na početku svog školovanja steknu praktična znanja

“U vremenu kada su ova zanimanja na tržištu rada prijeko potrebna, mnogi će u ovoj oblasti pronaći svoju profesiju, a neki će postići izvanredne uspjehe. To je dovoljno važan razlog da kao kompanija kontinuirano pružamo konkretan doprinos”, rekao je Šišić, saopšteno je iz One.

Navodi se da kompanija One nastavlja tradiciju prvog mobilnog operatora u Crnoj Gori, a njena misija povezivanja ljudi nadgrađena je činjenicom da je svojim napretkom, telko industrija postavila temelje za digitalnu transformaciju društva.

Direktorica OŠ “Orjenski bataljon” Nataša Franić rekla je da je informatika važan predmet u školskom sistemu, a da su znanja iz te oblasti esencijalna za sve profesije za koje će se učenici kasnije opredijeliti.

foto: One

“U modernom vremenu, digitalne kompetencije jednostavno su preduslov za dalje školovanje i budućnost. Sve ovo razlozi su naše zahvalnosti kompaniji One, ali i nadi da će sve škole u našoj zemlji biti opremljene za nastavu 21. vijeka”, kazala je Franić.

Navodi se da se zahvaljujući novim kompjuterima, u područnom odjeljenju u Baošićima, đaci još više raduju omiljenom predmetu.

“Govoreći o računarima, djeca ističu da su oni dio njihove svakodnevnice i da ih ova oblast izuzetno zanima. Zbog toga, kako kažu Sofija Gatalo i Danil Čapalov, učenici 5. razreda, dan kada imaju čas informatike, “poseban je u njihovom školskom rasporedu”, kaže se u saopštenju.

One je prošle školske godine novim računarskim salama opremila osnovne škole “Vuk Karadžić” u Podgorici, “Luka Simonović” i “Jagoš Kontić” u Nikšiću, te “Vladika Danilo” u Zeti.

Navodi se da će se nakon OŠ Oktoih u Podgorici i hercegnovske škole “Orjenski bataljon”, One digitalni karavan, noseći sa sobom namjeru da digitalna budućnost za mlade bude već tu, zaputiti ka sjeveru naše države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije