fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović: Mandić da ne manipuliše ubijenim i ranjenim novinarima

Ivanović: Mandić da ne manipuliše ubijenim i ranjenim novinarima

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Andrija Mandić nije trebalo da ubijene i ranjene novinare koristi za predizborni marketing, kazao je predsjednik borda direktora Vijesti Željko Ivanović i zatražio od Mandića da više ne zloupotrebljava njegovo ime za svoju nacionalisticku i šovinsitičku poiltiku.

On je to naveo reagujući na najavu da će poslanički klubovi Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije inicirati otvaranje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora radi prikupljanja informacija o postupanju državnih organa u slučajevima prebijanja političara i novinara, kao i ubistva saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića.

“Inspirisan pravovremenom i nadahnutom reakcijom Mandićevog i Kneževićevog koalicionog partnera Nika Ðeljošaja želim da poručim predsjedniku Skupštine Crne Gore da nije trebao ubijene i ranjene novinare iz vremena zla u Crnoj Gori, da koristi za predizborni marketing”, naveo je Ivanović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je istakao da se nada da je to posljednji put da ga Mandić pominje u “pozitivnom” kontekstu.

“Neka njegova stranka, propaganda, koalicioni partneri, nastave da me targetiraju kao jednog od najvećih neprijatelja njihovog foteljaškog sveta, koji pokušavaju neupućenima da prodaju kao nekakv nacionalni, čak reformatorski, srpski svet”, naveo je Ivanović.

On je rekao da je, kao i Đeljošaj, protiv svih nacionalnih i nacionalistickih svetova, “do juče Milovog crnogroskog, a već danas Vulinovog srpskog”.

“Poručujem Mandiću da u takvim bolesnim projektima, koje gledamo i živimo već tri i po decenije, nezavisni novinari i slobodni ljudi nemaju šta da traže. Ili šta od njih da očekuju osim progon i odstrel”, kazao je Ivanović.

Kako je naveo, to je pokazao Miloševićev svet od koga je sve počelo, koji je ubio Slavka Ćuruviju, na šta su Mandić i Knežević ćutali i danas ćute.

Ivanović je kazao da je sa likvidacijom Ane Politkovskaje krenuo Putinov svet, “a Mandić i Knežević su opet ćutali i bili pri ruci nekom Železnjaku, čovjeku za vezu ruskog diktatora”.

“Sasvim slučajno u vrijeme Ðukanovićevog sveta, kada je ubijen Duško, a ranjeni Olivera, Tufik, Mladen, Mihailo, ja, sasvim slučajno Mandić i Knežević su bili u opoziciji, pa nijesu ćutali! Po službenoj dužnosti”, rekao je Ivanović.

On je ocijenio da bi, da su bili kao danas dio vlasti, ćutali.

“Dakle, oko Duška i ostalih nijesu ćutali i danas nas koriste, ne zbog saosjećanja sa žrtvama ili zbog brige nad slobodom medija i govora već što im je za osvajanje ili zadržavanje fotelja i vlasti to bilo i jeste kurentno”, dodao je Ivanović.

Ivanović je rekao da valjda, kao i Đeljošaj koji može da traži od Mandića da više ne pravi “ovce” od Albanaca, pokrivajući svoj šovinistički projekat albanskim narodom, i on ima pravo da traži da njegovo ime više ne zlupotrebljava za svoju nacionalističku i šovinsitičku politiku.

Kako je naveo, to je nacionalistička i šovinsitička poltika jednonacinalnih, jednovjerskih i jednobojnih rezervata u kojima nema mjesta za slobodu govora i nezavisnost medija, jer u takvim projektima nema ni slobodnih ljudi.

“Kao što Nik odbija navodno Mandićevo dušebrižništvo nad manjinskim narodima, tako i ja ne vidim kakve veze lider Nove i šef parlamenta ima sa slobodnim medijima i novinarima”, istakao je Ivanović.

On je kazao da Mandić, da ima veze sa tim, ne bi propagandne batine režima u Podgorici i Beogradu nazivao medijima, i to uglednim.

“Kada Andrija Mandić odbije gostovanje na Pinku ili Prvoj, Rtcg ili Hepiju, zato što se radi o emiterima neslobode i neistina, onda će moći da pomene i neke ljude koji su potrošili krv, znoj i suze, a neki i život, za odbranu profesije i vrijednosti”, naglasio je Ivanović.

Prema njegovim riječima, tada će Mandić moći i da traži formiranje anketnog odbora za istragu zločina jer će se znati da to ne čini zbog fotelja i lokalnih izbora.

“Ovako, sve djeluje kao nekusna i licemjerna manipulacija sa temeljnim vrijednostima evropskog sveta koji ja promovisem tri i po decenije i zbog čega sam u čitavom tom periodu na dijametralno različitim pozicijama u odnosu na aktuelnog šefa Skupštine, Nikovog i Ervinovog saborca Andriju Mandića”, zaključio je Ivanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda zagrebačkog Dinama u Salcburgu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri zagrebačkog Dinama pobijedili su u gostima ekipu Salcburga 2:0, u...