fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Uzdignimo se iznad podjela, suparništvo ostavimo prošlosti

Đukanović: Uzdignimo se iznad podjela, suparništvo ostavimo prošlosti

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti najradosniji hrišćanski praznik Božić, uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa porodicama, susjedima i prijateljima.

„Veliki hrišćanski praznik Božić sa blagim danima koji su pred nama je prilika da se okupimo oko neprolaznih etičkih i civilizacijskih vrijednosti koje nosi božićna simbolika, svjesni da su povjerenje, ljubav i zajedništvo put ka ostvarenju našeg daljeg prosperiteta“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Đukanović je rekao da blagi dani podstiču ljude da se pojedinačno i zajedno rade na tome da društvo učine humanijim, bogatijim i boljim, a sebe društveno odgovornijim.

On je kazao da su danas u Crnoj Gori svi pred zajedničkim izazovom.

„Da se kao ljudi razumno uzdignemo iznad svih podjela, da suparništva ostavimo prošlosti, da emancipaciju crnogorskog društva nastavimo kao neodvojivi dio jedinstvene evropske porodice u kojoj se uzajamno potpomažemo povezani zajedničkim vrijednostima“, naveo je Đukanović.

Kako je istakao, obaveza i dužnost najodgovornijih u političkom životu Crne Gore, je da svojim promišljenim odlukama, odmjerenom riječju i postupcima iskreno doprinesu institucionalnom snaženju i ustavnom prevazilaženju krize u državi, zasnovanoj na principima vladavine prava, održivog ekonomskog razvoja i socijalne pravde, čuvajući identitet, duboko integrisan na civilizacijskoj mapi savremenog demokratskog svijeta.

„Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučno i odgovorno djelovanje u pravcu dostizanja ovih ciljeva“, poručio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...