fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoDigitalizacija na lokalnom nivou u vrhu prioriteta MJU

Digitalizacija na lokalnom nivou u vrhu prioriteta MJU

Podgorica, (MINA) – Digitalizacija na lokalnom nivou u vrhu je prioriteta Ministarstva javne uprave (MJU), poručio je resorni ministar Maraš Dukaj.

Kako je saopšteno iz MJU, Dukaj je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Rožajama, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem.

Dukaj je kazao da će MJU dati punu podršku opštini Rožaje kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima.

On je istakao da je važno uspostavljanje saradnje u oblasti e-uprave, u cilju stvaranja efikasne i ekonomične javne uprave.

„Potpuno smo posvećeni procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori“, rekao je Dukaj.

Kako je kazao, zbog toga je formirana Radna grupa sa zadatkom da izradi Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave.

Analiza, prema riječima Dukaja, treba da obezbijedi jasne dokaze za svrsishodnu decentralizaciju, koja će doprinijeti demokratizaciji društva, odgovornosti, efikasnosti u pružanju usluga i obezbijediti kvalitetan život građanima u lokalnoj zajednici.

On je istakao da je digitalizacija na lokalnom nivou u vrhu prioriteta MJU i da je u toku realizacija sistema za elektronsko plaćenje, koju je Ministarstvo ponudilo svim opštinama.

Dukaj je naveo da je riječ o servisu, važnoj elektronskoj usluzi preko koje će građani moći da izvrše sva elektronska plaćanja i koju i opština Rožaje može da ponudi svojim građanima.

Husović je kazao da je uvjeren da će MJU nastaviti da bude pouzdan i odgovoran partner u pogledu daljeg unapređenja rada lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

On je rekao da sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...