fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoDežurni zdravstveni objekti rade u punom kapacitetu

Dežurni zdravstveni objekti rade u punom kapacitetu

Podgorica, (MINA) – Proces rada se u dežurnim zdravstvenim punktovima obavlja se neometano i u punom kapacitetu, saopšteno je iz Doma zdravlja (DZ) Podgorica.

Kako se navodi, direktor DZ Podgorica i glavna sestra , Danilo Jokić i Kristina Tomović, obišli su danas dežurne zdravstvene objekte: Blok pet, Nova Varoš, Konik, Tuzi i Zeta, kao i dva kovid centra na Starom Aerodromu i u Tološima.

“Proces rada se u svim zdravstvenim punktovima obavlja neometano i u punom kapacitetu. Broj pacijenata je na sezonskom nivou, dok je u kovid centrima osjetno povećana posjeta”, kaže se u saopštenju.

Zbog povećanih posjeta, kovid centri DZ Podgorica, kako se dodaje, pojačani su dodatnim medicinskim osobljem, dupliran je broj ljekara, tehničara i laboratorijskih tehničara, kako bi se čekanje na pregled i testiranje smanjilo.

“I pored uvećanog broja posjeta u kovid centrima i skoka zaraženih virusom, ono što pokazuje zdravstveno stanje pacijenata, za sada, jeste da omikron soj koronavirusa karakteriše blaža klinička slika, pa se i terapijska procedura prilagođava trenutku”, navodi se u saopštenju.

Iz DZ Podgorica apelovali su na građane da izbjegavaju okupljanja i da poštuju epidemiološke mjere, jer, kako su kazali, iako je klinička slika omikron soja koronavirusa blaža, njegova prenosivost je mnogo veća.

Navodi se da su Jokić i Tomović obišli i specijalističku službu radiologije, koja za vrijeme praznika stoji na raspolaganju za potrebe kovid pacijenata.

DZ Podgorica, još jednom je pozvao građane da se vakcinišu protiv koronavirusa i na taj način pomognu i sebi i zdravstvenim radnicima koji stoje na prvoj liniji odbrane od virusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije