fbpx
NaslovnicaCrna GoraCerović smijenjena sa mjesta pomoćnice direktora KCCG

Cerović smijenjena sa mjesta pomoćnice direktora KCCG

Podgorica, (MINA) – Pomoćnica direktora Kliničkog centra (KCCG) za kontrolu pružanja zdravstvenih usluga, Žanka Cerović, smijenjena je sa te funkcije jer je obavljala dopunski rad bez saglasnosti direktora te ustanove, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je time Cerović počinila težu povredu radne obaveze.

Ministarstvo zdravlja je, kako su naveli, u koordinaciji sa Upravom za inspekcijske poslove započelo akciju kontrolisanja zdravstvenih ustanova na svim nivoima.

Iz tog resora rekli su da su prilikom prvih kontrola utvrđene broje nepravilnosti.

“One se odnose na obavljanje djelatnosti za koje nije izdato rješenje Ministarstva zdravlja, dopunski rad ljekara bez saglasnosti direktora matične ustanove, kao i izdavanje bez recepta ljekova čiji je režim izdavanja na recept”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su istakli da su to pojave koje u velikoj mjeri urušavaju zdravstveni sistem i utiču na smanjenje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite.

Oni su poručili da će u narednom periodu sve kapacitete usmjeriti na suzbijanje takvih pojava.

“Navedene kontrole su rezultirale razrješenjem Cerović sa mjesta pomoćnice direktora KCCG, zadužene za kontrolu kvaliteta pružanja usluga, iz razloga što je obavljala dopunski rad bez saglasnosti direktora”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je neprihvatljivo da na odgovornim funkcijama budu osobe koja otvoreno krše zakon.

Oni su kazali da će i ubuduće takve radnje biti najoštrije sankcionisane.

Ministarstvo zdravlja će, kako su poručili, nastaviti da intenzivno preduzima aktivnosti na unapređenju zdravstvenog sistema i otklanjanju svih anomalija.

“Stoga apelujemo na sve subjekte da strogim pridržavanjem zakona i drugih propisa, svi zajedno doprinesemo ozdravljenju crnogorskog zdravstva i pružanju najkvalitetnije zdravstvene zaštite našim pacijentima”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rudar u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Rukometaši pljevaljskog Rudara plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa...