fbpx
NaslovnicaCrna GoraBegović: Proći će mjeseci dok se utvrdi šta nedostaje iz depoa

Begović: Proći će mjeseci dok se utvrdi šta nedostaje iz depoa

Podgorica, (MINA) – Nestanak dokaza iz depoa Višeg suda može biti problematičan u predmetima koji nijesu pravosnažno okončani, ali se sve može riješiti pronalaskom drugih dokaza, kazao je sdvokat Zdravko Begović.

Iz depoa Višeg suda je, kroz tunel koji je prokopan od zgrade prekoputa, prema dosadašnjoj istrazi, nestalo osam vrsta oružja u predmetima koji nijesu pravosnažno okončani.

“Ukoliko nema tog oružja kojim je izvršeno krivično djelo, ukoliko je to oružje nestalo na ovaj način, sud će morati da raspolaže drugim dokazima”, kazao je Begović u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” na Javnom servisu.

On je rekao da će proći mjeseci dok se utvrdi šta je tačno nestalo iz depoa i koji su dokazi kontaminirani.

“Tamo ima stotine hiljada oduzetih stvari i trebaće toliko vremena da se izvrši popis u Višem sudu, da će proći mjeseci dok ne bude tačno određeno šta je nestalo i da li su neki dokazi kontaminirani“, rekao je Begović.

On smatra da je zakazao neko iz bezbjednosnog sektora i da mora da podnese odgovornost.

„Na prostoru od 100 metara nalaze se najvažnije institucije države, upravo taj dio grada bi morao biti bezbjednosno do savršenstva obrađen, zaštićen, da ne bi došlo do ovakvih posljedica. Sve je moralo biti provjereno i neko iz bjezbjednosnih struktura je zakazao i upravo ti koji su zakazali moraju snosilti odgovornost“, kazao je Begović.

On je, s druge strane, pohvalio Upravu policije za brzu reakciju.

„Identifikovana su lica, objavljena fotografija žene. To je urađeno vrlo brzo i kvalitetno što nam govori da se sve može kad se hoće“, naveo je Begović.

Komentarišući to što su tokom istrage mjesto zločina posjetili premijer i ministri, Begović je objasnio da po svim pravilima i zakonima lice mjesta mora biti strogo obezbijeđeno.

„To je vrlo neuobičajeno. To je prostor samo za forenzičare. Mislim da to ne bi trebalo da bude praksa, ne znam koji su motivi svega toga“, kazao je Begović.

On je rekao da je teško odrediti motiv zbog koga je prokopan tunel kada se zna da su droga i dragocjenosti na bezbjednijem mjestu.

Begović je kazao da su kriminalci poslali poruku državi da pod hitno mora da počne izgradnju Palate pravde.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije