fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS: Veljović priveden nakon nezapamćenih pritisaka Abazovića na SDT

DPS: Veljović priveden nakon nezapamćenih pritisaka Abazovića na SDT

Podgorica, (MINA) – Privođenje nekadašnjeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića uslijedilo je nakon nezapamćenih pritisaka premijera Dritana Abazovića na Specijalno državno tužilaštvo (SDT), ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da nemaju običaj da komentarišu poteze SDT-a, kao i da su uvijek podržavali njegov rad u zakonskim okvirima.

„Ali je indikativno da je privođenje nekadašnjeg direktora policije Veselina Veljovića, uslijedilo nakon nezapamćenih pritisaka Abazovića na ovu instituciju“, kaže se u reagovanju DPS-a.

Navodi se da se u javnosti, nakon današnjeg poteza SDT-a, stvara utisak da je „besprizorni pritisak osobe za koju sumnjamo da je povezana sa jednim kriminalnim klanom, a već godinu dana uzurpira poziciju u vrhu izvršne vlasti, primorao tužilaštvo da privođenjem Veljovića “dokazuje svoju nevinost””.

Iz DPS-a su kazali da je posebno zabrinjavajuće što i Pokret Evropa sad (PES) počinje da oponaša, kako naveli, neprimjereno postupanje Abazovića.

„U želji da politički profitiraju na slučaju privođenja Veljovića od strane SDT, kao i da ga proglase krivim prije suda, zaboravili su na tužilačke istrage koje prate njihove funkcionere, od duplog državljanstva preko do Do Kvona“, rekli su iz DPS-a.

Kako su naveli, DPS, za razliku od njih, ne pokušava da zamjenjuje tužilaštvo i sudove, jer poštuje institucije, ali i prezumpciju nevinosti.

„DPS sa pažnjom prati sve događaje u vezi sa nezapamćenom političko-medijskom kampanjom urušavanja svih institucija, pod izgovorom borbe protiv kriminala“, saopštili su iz te partije.

Oni su najavili da će insistirati da to bude jedna od prvih tema u parlamentu koji treba da se formira ove sedmice.

Iz DPS-a su kazali da žele da vjeruju da će se SDT u ovom i drugim slučajevima, prije svega voditi zakonom, a ne pokušajem stvaranja utiska političke objektivnosti.

„Jer ako institucije krenu da se bave politikom, to vodi u njihov direktni nestanak, što je i cilj lažnog premijera koji ih od promjene vlasti pritiska i razgrađuje”, dodaje se u reagovanju DPS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije