fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS inicirao kontrolno saslušanje u vezi saznanja o pripremi atentata na Đukanovića

DPS inicirao kontrolno saslušanje u vezi saznanja o pripremi atentata na Đukanovića

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) inicirala je kontrolno saslušanje direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, Zorana Brđanina i Borisa Milića, o postupanju sektora bezbjednosti po obavještajnim saznanjima da se priprema atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić kazao je na konferenciji za novinare da će tražiti odgovore na zatvorenoj ili otvorenoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, kako bi se uvjerili da nadležne bezbjednosne službe rade sve na zaštiti života štićenih ličnosti.

„U prvom redu onoga ko je u ovom trenutku najugroženiji i čiji se atentat priprema sa teritorije druge države“, dodao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, činjenica da Uprava policije nije bila informisana o operativnim saznanjima koja je imao ANB o tome da se priprema atentat na Đukanovića, govori o ozbiljnim propustima u sektoru bezbjednosti.

Nikolić je kazao da takvo stanje može pogodovati onima koji planiraju izvršenje tog zločina.

Kako je naveo, razni srpski i ruski agenti infiltrirali su se u sektor bezbjednosti nakon 2020. godine.

„I to logično doprinosi unutrašnjem rastućem udaljavanju Crne Gore od NATO-a, ali i podrivanju unutrašnje bezbjednosti“, dodao je Nikolić.

On je naglasio da je loša koordinacija u sistemu bezbjednosti nedopustiva, dodajući da je neozbiljno da se povodom konfuzije na relaciji ANB – Uprava policije nijesu oglasili ni premijer Milojko Spajić, ni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

„Imali smo jedno šturo saopštenje sa Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ali povodom informacija koje su uznemirujuće za crnogorsku javnost to nije dovoljno“, rekao je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...