fbpx
NaslovnicaCrna GoraDogađaj u Beranama motivisan etničkom i vjerskom mržnjom

Događaj u Beranama motivisan etničkom i vjerskom mržnjom


Podgorica, (MINA) – Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je događaj u Beranama, na utakmici između klubova Budućnost i Jezero, navodeći da je takvo ponašanje usmjereno protiv građanskog društva i temeljnih vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora.

Iz Ministarstva su kazali da se radi se o takozvanom nasilju navijača na sportskoj priredbi ali koje je, kako su naveli, motivisano očiglednom etničkom i vjerskom mržnjom.

“Ponašanje navijača u konkretnom slučaju je diretkno usmjereno protiv građanskog društva i temeljnih vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju na stavove stručnjaka da je slučajeve nasilja navijača pogrešno nazivati “incidentima” jer se radi o kontinuiranim događajima, sa profilisanim akterima i scenarijima, koji su prihvaćeni i podržani od brojnih društveno uticajnih subjekata.

Oni su pohvalili efikasno i profesionalno postupanje Uprave policije kao i angažovano privatno obezbjeđenje koje je pokazalo da imaju kapacitete da se nose ovakvim pojavama.

“Ministarstvo pozdravlja javni istup predsjednika opštine Plav Mirsada Barjaktarevića koji je u pravcu smirivanja tenzija i očuvanja suživota ali i pružanja konkretne pomoći građaninu čija je imovina uništena samo zato što je iz Plava”, zaključili su u saopštenju.

Najčitanije