fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF pokreće inicijativu za izbor nove vlade

DF pokreće inicijativu za izbor nove vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) nije više sagovornik za rekonstrukciju Vlade, i pokrenuće inicijativu za izbor nove, poručili su iz tog političkog saveza.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je na konferenciji za novinare da su uložili velike napore da se riješi politička kriza u Crnoj Gori, i da su bili spremni da učestvuju u rekonstrukciji Vlade.

Kako je naveo, bilo je dovoljno vremena i prostora i svi su mogli da daju pozitivan odgovor.

„Došao je trenutak da konstatujemo da se, zbog Dritana Abazovića i URA-e, kao i zbog (Zdravka) Krivokapića, što se tiče DF-a završava ova faza vezana za rekonstrukciju Vlade“, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, DF više nije sagovornik na tu temu.

„Mi pokrećemo novu inicijativu, za izbor nove Vlade, i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast, novog premijera i nove ministre“, poručio je Mandić.

On je kazao da DF poziva sve partnere iz parlamentarne većine da se izjasne o tom predlogu.

„Za nas je rekonstrukcija od danas mrtav politički proces, i otvaramo novi. A ako on ne uspije, znamo šta je jedino rješenje i u čijim rukama se nalazi razrješenje svake političke krize“, naveo je Mandić.

Kako je kazao, DF će izaći u susret onome što čini politiku tog saveza „da u vremenu koje pred nama izglasamo zakone koji su u interesu građana“.

„To ćemo objediniti na jednoj sjednici i građani neće trpjeti zbog ovoga“, poručio je Mandić.

On je rekao da su u DF-u razočarani onim što je uradila Vlada, i da ne žele da preuzimaju bilo kakvu odgovornost za njen loš rad.

„Mi sve predloge koji će doći iz Vlade, uključujući i budžet smatramo nelegitimnim. Smatramo da nova Vlada treba da odgovori zahtjevima građana“, istakao je Mandić.

On je rekao da su vrata otvorena za predstavnike nacionalnih manjina i da će oni sami procjenjivati vlastite interese.

„Ovo je dobra prilika da konstituišemo Vladu koja bi imala veću podršku nego što je imala Vlada Zdravka Krivokapića“, ocijenio je Mandić.

On je dodao da očekuju dobre odgovore od onih sa kojima bi željeli da konstitušu novu vladu, koja će imati podršku 41 poslanika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije