fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas glasanje o lokaciji za izgradnju vrtića

Danas glasanje o lokaciji za izgradnju vrtića

Podgorica, (MINA) – Odbornici Skupštine Opštine Bar glasaće danas o inicijativi koju je podržalo 2,72 hiljade građana, u kojoj se traži da se pronađe nova lokacija za vrtić, umjesto planirane u dvorištu barske Gimnazije “Niko Rolović”.

Potpisnici inicijative saopštili su da od samog početka borbe za očuvanje parka naglašavaju da ta Inicijativa ne zna za partije i njihovu politiku.

„Jedina naša politika je dobrobit sve djece Bara, pa i one koja su to prestala biti davno, a dio djetinjstva im ostao među čempresima“, rekli su potpisnici inicijative.

Oni su zahvalili članovima partija koji su branili njihov cilj na sjednici održanoj u ponedeljak.

Potpisnici inicijative su kazali da je neizbježno miješanje politike kada je u pitanju stvar od lokalnog interesa, o kojoj se raspravlja u Skupštini i ponovili da je ova Inicijativa politički čista, nemotivisana svakodnevnim političkim okršajima i prepucavanjima.

„Može je podržati ko god želi i smatra da treba, ali ne može je svojatati niko. Ona je građanska, ljudska, stručna, intelektualna, emotivna, i naša – barska“, poručili su građani.

Oni su kazali da će budno pratiti izgradnju vrtića, kao i sve buduće projekte od javnog interesa.

“Ukoliko inicijativa dobije podršku od naših odbornika, oni će imati našu podršku u osiguravanju da se prijetnje iznijeti od strane predstavnika Ministarstva prosvjete, vezane za preusmjeravanje sredstava, ne ostvare”, rekli su potpisnici inicijative.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...