fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐačić: DPS-u potreban remont

Đačić: DPS-u potreban remont

Podgorica, (MINA) – Demokratskoj partiji socijalista (DPS) potreban je veliki remont, ocijenio je doskorašnji predsjednik Opštine Pljevlja i bivši funkcioner DPS-a, Mirko Đačić i dodao da namjerava da se politički angažuje na sljedećim lokalnim, a možda i parlamentarnim izborima naredne godine.

Đačić je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da je njegov odlazak rezultat nagomilanog nezadovoljstva odnosom Vlade i države prema Pljevljima, prvenstveno zbog načina rješavanja finansijskih i ekoloških problema.

On je kazao da se godinama bezuspješno zalagao da kompenzaciju poreskog duga opštine Pljevlja prema državi za šestomilionaski koncesioni dug Vektre Jakić, naplata eko-naknada od Rudnika uglja i Termoelektrane i otpis duga Opštine prema Elektroprivredi nastalog još iz perioda Filipa Vukovića.

“Nijedan od uslova nije ispunjen i ja sam procenio da bi bilo neodgovorno da radim dalje na poslovima predsjednika Opštine”, dodao je Đačić.

On je ocijenio da je DPS-u potreban veliki remont i da su funkcioneri u Crnoj Gori srasli s foteljama i zaboravili da rade u javnom interesu.

“Kao što je bilo 1997. godine, mislim da je i sada DPS-u potreban jedan dobar remont i da će on prije ili kasnije morati da se desi”, kazao je Đačić.

On je kazao da kada je napustio mjesto predsjednika Opštine nije planirao da nastavi neki društvenih i političkih rad, ali da sada ne misli tako.

“Možda nije primereno reći da se u meni probudio neki inat i mislim da neće biti teško generisati i okupiti tu snagu koja bi Pljevlja pozicionirana, pa možda čak i sledeće godine, na parlamentarnim izborima”, rekao je Đačić.

On je kazao da da ga iznad svega zanima stanje i razvoj opštine Pljevlja i da vjeruje da su građani razumjeli sve što se desilo i da će u novu priču krenuti upravo sa njima.

Đačić je da Termoelektrana i Rudnik uglja koji sada funkcionišu kao jedan sistem godišnje ostvaruje prihod od 175 miliona EUR, a da su Pljevlja prošle godine od toga prihodovala svega 2,6 miliona EUR.

Osvrćući se na posljednji ekološki incident na rijeci Ćehotine, Đačić je kazao da su odovorni u TE mogli da kaći da neće to da rade Pljevljima.

“Oni su odabrali drugi put. Napravili su to što su napravili i sad moraju snositi posledice”, rekao je Đači.

On je poručio da u Pljevljima hitno treba riješiti pitanje pitke vode i zagrijavanje grada kako se ne bi nastavio trend napuštanja te sjeverne opštine.

Najčitanije