fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora da napravi iskorak u evropskoj politici

Crna Gora da napravi iskorak u evropskoj politici

Podgorica, (MINA) – Crna Gora mora da napravi nove iskorake u evropskoj i državotvornoj politici, jer je to jedini način da se zaustavi stagniranje države u procesu evropskih integracija, kazala je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Ona se, kako je saopšteno iz SDP-a, danas susrela sa ambasadorom Češke Karelom Urbanom.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnom političkom i društvenom momentu u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na predstojeće parlamentarne izbore u svijetlu pandemije koronavirusa.

“Crna Gora mora da napravi nove iskorake u evropskoj i državotvornoj politici, jer je to jedini način da se zaustavi stagniranje države u procesu EU integracija do čega smo došli zbog fingiranja reformi”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je upoznala Urbana sa stavom SDP-a da na parlamentarne izbore izađe samostalno, kao i sa činjenicom da je SDP uvijek otvoren za dijalog sa svim subjektima koji zagovaraju građansku, evropsku i Crnu Goru jednakih šansi za sve svoje građane.

“Jedna od tema razgovora bila je i aktuelna ekonomska situacija u kom smislu je Vuksanović Stanković informisala Urbana o brojnim predlozima ekonomsko-socijalnih zakona o kojima parlamentarna većina, nažalost, nije htjela ni da razgovara”, navodi se u saopštenju.

Vuksanović Stanković je kazala da je SDP, pored pogrešne i štetne politike vlasti u mnogim segmentima, uvijek spreman da ponudi i konkretna rješenja.

“Za koja smatramo da su u najboljem interesu naših građana”, navela je Vuksanović Stanković.

Najčitanije

Cijene nafte oko 83 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte ojačale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, nakon...