fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrže i kvalitetnije rješavati otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu

Brže i kvalitetnije rješavati otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu

Podgorica, (MINA) – Za regionalnu i evropsku stabilnost i bezbjednost od izuzetne važnosti je brže i kvalitetnije rješavanje preostalih otvorenih pitanja na Zapadnom Balkanu, ocijenili su crnogorski predsjednik Milo Đukanović i slovački ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak.

Đukanović je primio danas Lajčaka, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

“Đukanović je istakao značaj saradnje sa Slovačkom praktično od prvog dana obnove državne nezavisnosti, u čemu su u ime EU slovačka diplomatija i Lajčak lično imali izuzetno konstruktivnu ulogu. Kao što Bratislava ima i danas u procesu približavanja Crne Gore i regiona evropskim i evroatlantskim ciljevima”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je naglasio značaj slovačkog predsjedavanja OEBS-om, i saradnje Crne Gore sa ovom organizacijom koja je doprinijela i doprinosi sprovođenju reformi i demokratizaciji crnogorskog društva, u čemu Misija OEBS-a u Podgorici ima posebno zapaženo mjesto.

Nakon razmjene informacija o aktuelnim procesima u dvjema prijateljskim zemljama, Đukanović i Lajčak su, kako se navodi, posebnu pažnju posvetili regionalnim pitanjima.

“Oni su se saglasili da su dobrosusjedska saradnja i bolja infrastrukturna povezanost bitna pretpostavka za brži razvoj i napredak naših zemalja, i integraciju Zapadnog Balkana u evropske stukture”, kaže se u saopštenju iz kabineta Đukanovića.

Ocijenjeno je da od izuzetne važnosti za regionalnu, kao i za evropsku stabilnost i bezbjednost brže i kvalitetnije rješavanje preostalih otvorenih pitanja na Zapadnom Balkanu.

“Za to je pravi uzor i podsticaj Prespanski dogovor”, zajednička je poruka Đukanovića i Lajčaka.

Najčitanije

Vlada će tražiti dio dobiti državnih firmi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državne kompanije imaju preko 250 miliona EUR vrijednu akumuliranu dobit, a...