fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošnjačka stranka čestitala Dan bošnjačke nacionalne zastave

Bošnjačka stranka čestitala Dan bošnjačke nacionalne zastave

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka čestitala je Dan bošnjačke nacionalne zastave, koji se obilježava 11. maja, navodeći da je odlučnost Bošnjaka da očuvaju i učvrste jedinstvo unutar zajednice vrijednost na koju svi moraju biti ponosni.

Dan bošnjačke nacionalne zastave jedan je od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„Uvažavajući ustavno uređenje Crne Gore kao građanske, multietničke i multikonfesionalne države, Bošnjačka stranka je djelovanjem u prethodnih 14 godina postojanja dala veliki doprinos u pogledu afirmacije, promocije i poštovanja bošnjačke zastave u Crnoj Gori“, navodi se u čestitki.

Iz Bošnjačke stranke kazali su da u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, bošnjačka zastava danas zauzima mjesto u svim institucijama u opštinama gdje u značajnijem broju žive pripadnici bošnjačke zajednice.

Kako su rekli, poštujući tradiciju, istoriju i običaje, nacionalna bošnjačka zastava se vijori i prilikom kulturno-umjetničkih manifestacija, blagdana i porodičnih svečanosti.

„Odlučnost Bošnjaka da očuvaju i učvrste jedinstvo unutar zajednice, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima, vrijednost je na koju svi moramo biti ponosni“, navodi se u čestitki.

Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava se 11. maja, shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive.

Najčitanije