fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Za sada nam ne treba dodatna pomoć NATO-a

Bošković: Za sada nam ne treba dodatna pomoć NATO-a


Podgorica, (MINA) – Crna Gora u borbi protiv koronavirusa drži stvari pod kontroloma i trenutno stanje na terenu pokazuje da za sada ne postoji potreba za većim angažovanjem NATO-a, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

“Trenutno stanje na terenu pokazuje da za sada ne postoji potreba za većim angažovanjem NATO-a kada je Crna Gora u pitanju jer stvari za sada držimo pod kontrolom. Ako bude potrebe svakako ćemo aktivirati onaj zahtjev koji smo na početku poslali Briselu”, kazao je Bošković u intervjuu Pobjedi.

On je ocijenio da u borbi protiv pandemije kovid-19 NATO ima važnu ulogu, prije svega kao platforma za razmjenu informacija i najboljih praksi među savezničkim nacijama.

Bošković je rekao da NATO mehanizmi daju mogućnost transporta najvažnije medicinske opreme, kao i koordinacije vojne pomoći među saveznicima.

Bošković je naveo i da globalna pandemija korona virusa ne utiče negativno na rad kontingenata Vojske Crne Gore u misiji “Odlučna podrška” u Avganistanu i NATO aktivnosti “Isturenog pojačanog prisustva” u Letoniji.

On je objasnio da se sve aktivnosti realizuju u skladu sa smjernicama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i onima koje su izradile NATO komande.

“Pomno se prati i procjenjuje razvoj situacije u svijetu koja se tiče širenja korona virusa, tako da će se i buduće odluke o angažovanju naših pripadnika u međunarodnim operacijama donositi u skladu s tim”, rekao je Bošković.

On je kazao da je oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore angažovano na zadacima u borbi protiv širenja korona virusa.

Bošković je dodao da nijedan pripadnik Vojske Crne Gore, niti službenik Ministarstva odbrane nije zaražen korona virusom.

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...