fbpx
NaslovnicaCrna GoraBojanić Lalović: Pravno ću provjeriti razloge smjene

Bojanić Lalović: Pravno ću provjeriti razloge smjene

Podgorica, (MINA) – Dosadašnja direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović”, Zoja Bojanić Lalović kazala je da će pravno provjeriti razloge koji se navode u razrješenju, jer želi da profesionalno čisto napusti ustanovu u kojoj je, kako je navela, profesionalno i čisto i obavljala svoj poziv.

“Očekivala sam smjenu i svakako ne bih ostala na ovoj funkciji jer se ideološki ne slažem sa načinom vođenja školstva, ali ću povrede radne obaveze koje Ministarstvo navodi u razrješenju svakako pravno provjeriti”, rekla je Bojanić Lalović za Pobjedu.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić za vršioca dužnosti direktora podgoričke Gimnazije postavila je profesoricu srpskog jezika i književnosti Biljanu Vučurović, suprugu poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića.

Bratić je 12. jula razriješila dužnosti Bojanić Lalović, a škola je o njenom razrješenju obaviještena pozivom iz Pošte.

U rješenju o razrješenju direktora Gimnazije, u koje je Pobjeda imala uvid, Ministratvo prosvjete smjenuje Bojanić Lalević jer ne izvršava radne zadatke, odnosno, vrši povredu radne obaveze.

U konfuznom obrazloženju Bojanić Lalović se stavlja na teret što po novom Zakonu o obrazovanju nije konstituisala školski odbor.

Taj odbor po novom Zakonu ima dva predstavnika škole, ali i dva predstavnika Ministarstva, što znači da taj odbor Bojanić Lalović nije mogla konstituisati bez saglasnosti resornog ministra.

Iako je Bojanić Lalović u nekoliko navrata tražila od ministrstva da imenuje predstavnike u školskom odboru, na njene zahtjeve niko nije odgovarao.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...