fbpx
NaslovnicaCrna GoraBlindirani auto nabavljen po procjeni nadležnih službi

Blindirani auto nabavljen po procjeni nadležnih službi

Podgorica, (MINA) – Blindirani auto za potrebe predsjednika države nabavljen je po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti, kazao je šef kabineta predsjednika Miodrag Radović, navodeći da očekuje da službe procijene da li je takav auto više potreban i da za to ponesu odgovornost.

„Premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić, koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu EUR iza očiju građana i onih koji su ih doveli na ta mjesta sad prosipaju maglu o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila“, rekao je Radović.

On je povodom najave iz Vlade o prodaji dva „majbaha“ kazao da na taj način brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju.

„Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade“, rekao je Radović.

Prećutkuju, kako je rekao, pri tom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko “majbaha” će građani za to platiti.

„Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka“, rekao je Radović.

On je smatra da je obraćanje Spajića predjsedniku države, koje je neprimjereno i nevaspitano, gotovo nije vrijedno komentara.

„Jer najbolje govori o njemu, kao i o onome ko ga je tu doveo, i koga predstavlja“, kazao je Radović.

Bilo bi, kako je naveo, „zanimljivo znati je li to smišljao dok u radno vrijeme vježba u teretani “Hiltona”, ili dok njegov premijer organizuje posebnu pres-aukciju“.

„Blindirani auto za potrebe predsjednika nabavljen je po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti. Očekujemo da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost. I tu se završava sva njihova majbah-filozofija“, naveo je Radović.

Prema njegovim riječima, to je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama.

„Kakvih nije bilo kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta. Taman će im dobro doći taj višak automobila što ih je Spajić našao u garaži. Ima li još negdje ovakvog primjera u svijetu“, zaključio je Radović.

Najčitanije