fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Rekonstrukcijom osnažiti Vladu uz ulazak manjinskih partija

Bečić: Rekonstrukcijom osnažiti Vladu uz ulazak manjinskih partija

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ocijenio je da rekonstrukcijom treba osnažiti postojeću Vladu i stabilizovati parlamentarnu većinu, uz ulazak manjinskih partija.

On je to naveo nakon posebne sjednice Skupštine na Cetinju, odgovarajući na pitanje da li se u ovom trenutku može govoriti o manjinskoj prelaznoj Vladi.

Bečić je kazao da poštuje izbornu volju građana od 30. avgusta prošle godine.

“To je ono što je demokratija, izborna volja građana. Neki drugačiji aranžmani koji bi značili prekrajanje izborne volje građana Crne Gore će uvijek naići na veliki otpor i mene i partije koju predvodim”, rekao je Bečić, prenosi portal Vijesti.

Bečić je, odgovarajući na pitanje da li se može očekivati da Sjedinjene Američke Države (SAD) posreduju u dijalogu oko rješavanja krize vlasti, kazao da su odgovorni pred građanima i sistemom da sami tragaju za rješenjem i da ne mogu očekivati da međunarodni partneri “rješavaju nešto što je u našem dvorištu”.

“Možemo očekivati da nam pomažu na evropskom i evroatlantskom putu, afirmišu unapređivanje svih reformskih procesa, da vam budu istinski prijatelji i partneri, kakvi jesu i (Gabrijel) Eskobar i SAD, ali mi sami moramo rješavati pitanja”, naveo je Bečić.

On je rekao da je onlajn sastanak sa Eskobarom i ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke bio ohrabrujući i dodao da se vidi velika zainteresovanost SAD-a za prostor Zapadnog Balkana.

“Vidi se da su značajno poboljšani odnosi između Evropske unije (EU) i SAD-a, a znate da su u jednom prethodnom periodu drugih administracija bili drugačiji. To treba sve nas da ohrabri, jer vidim istinsku spremnost SAD-a da, u mjeri svojih mogućnosti, a znate da su one diplomatske i velike, pomognu evropskim integracijama Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana”, rekao je Bečić.

On je kazao da mu je ponekad žao zbog unutrašnjih prilika i odnosa u zemlji, jer Crna Gora ima veliku i istorijsku priliku da bude prva naredna članica EU.

“Jer EU je svjesna da mora da donese stratešku i vizionarsku odluku zbog mnogih geopolitičkih tokova”, dodao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije