fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Brđanin se neće vratiti na čelo Uprave policije

Adžić: Brđanin se neće vratiti na čelo Uprave policije

Podgorica, (MINA) – Zoran Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora Uprave policije, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Advokat Siniša Gazivoda je, nakon odluke Upravnog suda da poništi rješenje Vlade o razrješenju Brđanina, rekao da Brđanin ima pravo i obavezu da nastavi vršenje te dužnosti, jer odluka o prestanku njegovog mandata više ne postoji u pravnom prometu.

Adžić je, u jutarnjem programu Televizije Prva, kazao da, uprkos odluci Upravnog suda da je smjena Brđanina nezakonita, on neće obavljati funkciju prvog čovjeka policije i da će Vlada, ako treba, donijeti novu odluku.

Prema riječima Adžića, Gazivoda je dobar pravnik „i vjerujem da ima profesionalnu obavezu da zahtijeva da se njegov klijent vrati na posao“.

„Ali mi ćemo stvari raditi zakonito i nećemo dozvoliti da neka odluka utiče na rad Ministarstva unutrašnjih poslova. Vi znate da onako kako je Upravni sud tumačio odluku, mi imamo situaciju da nam direktor Uprave policije zaustavi funkcionalnost rada organa i da radi sve ono što je u suprotnosti sa profesionalizmom”, kazao je Adžić, prenosi Portal RTCG.

Adžić je rekao da je preko godinu izostalo mišljenje Skupštine o izvještaju koji podnosi direktor Uprave policije o radu tog organa.

“Zbog nefunkcionalnosti Skupštine mi bi trebalo da trpimo stvari koje su u suprotnosti sa interesom Vlade i institucija. Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisani”, istakao je Adžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije