fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Priča oko susreta sa Simijanovićem preuveličana

Abazović: Priča oko susreta sa Simijanovićem preuveličana

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je priča oko njegovog susreta sa Stevanom Simijanovićem preuveličana i da ni na jedan način nije ugrozio nacionalni interes države.

Abazović je saslušan danas pred članovima Odbora za bezbjednost i odbranu povodom medijskih navoda o Simijanoviću.

Inicijativu za saslušanje Abazovića tražio je predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, zbog, kako je naveo u obrazloženju, potencijalnih bezbjednosnih propusta u vezi njegovih susreta sa Simijanovićem, koji se predstavljao kao diplomata.

Abazović je novinarima u parlamentu, nakon završene sjednice Odbora, kazao da je u svako doba dana spreman sam da odgovara na sva pitanja.

„Ostajem pri tvrdnji da je čitava priča previše hiperbolisana i da je to pokušaj samo da se ostvari politički kontekst koji odgovara određenim političkim grupacijama. Apsolutno nijesam povrijedio bilo šta što može da se dovede u vezu sa nacionalnim interesima“, istakao je Abazović.

On je rekao da se sa mnogo ljudi susreo nakon parlamentarnih izbora.

„Vjerovatno nije Simijanović jedina osoba koja se lažno predstavljala, i sad dolaze neki koji će da izgrade po deset hotela, i to su priče koje su karakteristične za naše društvo“, kazao je Abazović.

On je naveo da će uvijek biti transparentan i da će odgovarati onako kako misli da treba.

Abazović je istakao da se samo jedan put susreo sa Simijanovićem u hotelu Centre Ville i poručio da ta tema nije trebalo da pokreće ovoliku pažnju.

On je upitan da prokomentariše izjavu premijera Zdravka Krivokapića da će moguće osnovati svoju partiju, kazao da nikome ne mogu osporiti ustavno pravo da se udružuje i politički djeluje.

Predsjednik Odbora Milan Knežević rekao je da su na Odboru jednoglasno zakazali novo kontrolno saslušanje Abazovića i Vukšića u vezi sa mogućem kršenjem zakona o tajnosti podataka.

Upitan za datum najavljenog saslušanja, Knežević je rekao da su se dogovorili da bude ili kraj marta ili početak aprila.

Na pitanje kako ocjenjuje postupak Vukšića, on je rekao da je očigledno došlo do određenih propusta.

Član Odbora Ivan Brajović kazao je da su odgovori Abazovića “za nekog manje, za nekog više bili uvjerljivi”.

“Ja sam jedan od onih za koje je iskaz bio manje uvjerljiv”, naveo je Brajović.

Konjević je kazao da Simijanović po dokumetaciji ANB-a “nije neki slučajni prolaznik kroz Crnu Goru”.

“Ne bih ulazio u iskrenost ili neiskrenost Abazovića, ali ostaje zabrinutost kako je osoba koje je falsifikovala putnu ispravu druge države ni nakon mjesec i više od nadležnih službi nema valjanu informaciju kako je napustilo Crnu Goru”, kazao je Konjević.

On je dodao da će na njegov predlog biti ponovo saslušani Abazović i Vukšić.

Komentarišući izjavu Abazovića nakon posjete NATO-u u kojoj je rekao da neke greške ili greškice treba da se isprave, Konjević je naveo da “ovo nije greška nego je nivou kršenja zakona koje su obavještajnom sektoru smatra na neki način aktom neprijateljstva prema toj obavještajnoj službi”.

Najčitanije