fbpx
NaslovnicaMina SportZa vikend pionirsko prvenstvo Crne Gore u šahu

Za vikend pionirsko prvenstvo Crne Gore u šahu

Podgorica, (MINA) – Podgorička Osnovna škola Maksim Gorki u subotu i nedjelju biće domaćin pionirskog prvenstva Crne Gore u šahu, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Takmičenje će biti odigrano u dvije grupe, za dječake i djevojčice, a pravo učešća imaju takmičari rođeni 1. januara 2008. godine i mlađi.

Igraće se po švajcarskom sistemu u devet kola, a tempo igre biće 25 minuta plus deset sekudni bonifikacije po potezu.

U subotu će biti odigrano pet kola, dok će u nedjelju biti odigrana još četiri, nakon čega će biti poznati pobjednici takmičenja.

Trenutno je prijavljeno preko 100 učesnika, što je rekordan broj, a zainteresovani se mogu prijaviti i danas.

“Prvenstvo je sjajan uvod u bogate aktivnosti koje planiramo, a tiču se najmlađih. Decembarsko Školsko prvenstvo, na kojem je nastupilo 400 učesnika, postavilo je rekord, ali i dodatno nas motivisalo da predanim radom nastavimo dalje, kako bi projekat doživio uspjeh, a drevna igra i mladost zajedno izvojevali veliku pobjedu”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Organizator prvenstva je Šahovski savez, u saradnji sa tradicionalnim partnerima Školskim sportskim savezom i Šahovskim klubom Dijagonale.

Pokrovitelji takmičenja su Uprava za sport i mlade i renomirana kompanija Osmi red, koja je jedan od sponzora akcije Šah u škole.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije