fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalVukčević: Crnogorski fudbaleri imaju motiv i imperativ

Vukčević: Crnogorski fudbaleri imaju motiv i imperativ

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore uoči starta nove sezone Lige nacija ima veliki motiv i imperativ, kazao je vezista Nikola Vukčević, navodeći da je cilj prvo mjesto u grupi.

On je, uoči subotnjeg duela sa Kiprom u Nikoziji,
naglasio da je početak takmičenja bitan i da su krucijalne prve dvije utakmice, odnosno to koliko će bodova donijeti sa gostovanja Kipru i Luksemburgu

“Motiv je veliki. Svi hoćemo da pokažemo koliko možemo. Slobodno mogu da kažem da prvi put imamo imperativ, da nam je cilj prvo mjesto. Daćemo sve da u tome uspijemo”, rekao je Vukčević.

Komentarišući odsustvo Marka Vešovića, Žarka Tomaševića, Marka Simića i Stefana Mugoše, fudbaler Levantea kazao je da to nije ništa nov, navodeći da se raduje što će u ekipi biti Stevan Jovetić i Stefan Savić.

“Nijesmo svi na okupu, ali tako je praktično uvijek. Imamo dobar tim, tu su sada Jovetić i Savić, što nam daje veće samopouzdanje. Vjerujem da možemo uspješno da započnemo takmičenje u Ligi nacija”, rekao je Vukčević.

Govoreći o protivniku na startu Lige nacije, Vukčević je rekao da Kipar ima novog selektora i da je pitanje u kakvoj će formaciji igrati.

“Uvijek ulazimo u utakmicu sa željom da pobijedimo. Nekad su dovoljne i četiri pobjede, nekada manje. Grupa je takva da moramo da mislimo samo o prvom narednom protivniku i da jurimo tri boda. Naše je da se nadamo da ćemo ostvariti svih šest trijumfa”, rekao je Vukčević.

On je naglasio da je prvi cilj prvo mjesto u grupi, navodeći da će se nakon dobrih rezultata vratiti i kult reprezentacije.

“Svi znamo koliko nacionalni tim znači igračima, navijačima, ljudima iz Saveza i vjerujem da će opet biti atmosfera kakva je bila prije tri ili četiri godine. Nema navijača, ali takve su okolnosti. Naša je obaveza da uvijek damo sve, da uvijek izvučemo najbolje iz sebe”, kazao je Vukčević.

Crnogorski fudbaleri sjutra putuju na Kipra, dok je duel na programu dan kasnije.

Najčitanije