fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra start EP rukometašica

Sjutra start EP rukometašica

Podgorica, (MINA) – Podgorica će od sjutra do 15. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice do 17 godina, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Šampionat će okupiti 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta, podijeljenih u četiri grupe.

Crna Gora će igrati u A grupi sa Danskom, Austrijom i Švajcarskom.

Rivali u B grupi biće Švedska, Rusija, Hrvatska i Slovenija, u C grupi igraće Mađarska, Norveška, Slovačka i Portugal, a u D grupi Francuska, Njemačka, Rumunija i Češka.

Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

Saopošteno je da je, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama Ministarstva zdravlja, prisustvo publike sportskim manifestacijama u zatvorenom prostoru biti moguće samo uz posjedovanje najmanje jednog od sljedećih elemenata Nacionalne digitalne COVID potvrde.

“Kompletno vakcinisan/a ili vakcinisan/a jednom dozom vakcine protiv COVID-19, negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa) ili negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48h”, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da je broj gledalaca u Sportskom centru Morača i dvorani Verde, u kojima će biti igrane utakmice prvenstva, ograničen i ne može biti veći od 30 odsto od broja mjesta za sjedjenje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije