fbpx
NaslovnicaMina SportRoganoviću novi mandat

Roganoviću novi mandat

Podgorica, (MINA) – Zoran Roganović ostaje selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore i predvodiće crnogorske rukometaše i u baražu za Svjetsko prvenstvo, saopštebo je iz Rukometnog saveza.

Bavodi se da je Upravni odbor, na predlog predsjednika Petra Kapisode, donio odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa Roganovićem.

On je klupu preuzeo u avgustu 2018. godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, sa crnogorskim rukometašima ostvario je najbolji rezultat na šampionatima Starog kontinenta osvajanjem 11. mjesta.

Roganović se zahvalio Upravnom odboru i predsjedniku Kapisodi, navodeći da je važno imati kontinuitet i da nastavr sa radom.

On je naglasio da je potencijal ove generacije zaista veliki.

“Radujem se nastavku saradnje sa momcima, uvjeren da ćemo biti još bolji u narednom periodu. Napravili smo iskorak na posljednjem Evropskom prvenstvu i sada imamo veliku odgovnost, jer u baražu u aprilu, želimo da izborimo učešće na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na to da li će protivnik biti Bosna i Hercegovina ili Grčka, nema prostora za strah, već moramo da još jednom nadmašimo sebe i pokažemo pravo lice”, rekao je Roganović u izjavi za zvanični sajt Saveza.

On vjeruje da će crnogorski rukometaši aprilski baraž odraditi onako kako se i očekuje, a nakon toga u januaru naredne godine, na Svjetskom prvenstvu, nastaviti da grade put ka samom vrhu rukometne scene.

“Prethodno, od 14. do 20. marta očekuje nas okupljanje u okviru EHF sedmice, kada ćemo odraditi testiranja i pokušati da odigramo jedan ili dva kontrolna meča, kako bi probali neke stvari pred baraž za Svjetsko prvenstvo, jer ćemo u aprilu imati samo dva dana zajedničkog rada pred ključne mečeve u ovoj godini“, kazao je selektor Roganović.

Upravni odbor Saveza je inače, jednoglasno podržao predlog predsjednika Kapisode.

„Uzimajući u obzir odlične rezultate u mandatu selektora Roganovića, činjenicu da u državnom timu imamo sjajnu atmosferu, te posvećenost i profesionalnost šefa stručnog štaba, predlažem da Upravni odbor Saveza donese odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora“, navodi se u predlogu.

Roganović je sa nacionalnim timom izborio plasman na dva prvenstva Evrope 2020. i 2022. godine.

Na Evropskom prvenstvu u Austriji, prije dvije godine, Crna Gora je upisala prvu pobjedu na prvenstvima Evropea, a zbog pandemije virusa COVID-19, reprezentacija nije dobila mogućnost da se u dvomeču protiv Češke u junu 2020. bori za plasman na Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Reprezentacija je bila uspješna i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, jer je uprkos brojnim izostancima igrača u većini mečeva zbog korona virusa, ostvarila po tri pobjede i poraza.

Na nedavno završenom prvenstvu Evrope, Crna Gora je ostvarila najbolji rezultat na šampionatima Starog kontinenta plasmanom u glavnu rundu i osvajanjem 11. mjesta.

Upisala je tri pobjede i doživjela četiri poraza, uz odlična izdanja koja su ocijenjena kao izuzetna od strane rukometne javnosti u našoj državi i širom Evrope.

Zahvaljujući rezultatu na Evropskom prvenstvu, crnogorski rukometaši dobili su povlašćenu poziciju na žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo naredne godine, a u dvomeču protiv boljeg iz okršaja Bosne i Hercegovine i Grčke, imaju realne šanse da se poslije deset godina, ponovo nađu na planetarnoj smotri.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije