fbpx
NaslovnicaMina SportPoleksić objavio knjigu o paraatletici

Poleksić objavio knjigu o paraatletici

Podgorica, (MINA) – Publicista i sportski radnik Zoran Poleksić objavio je publikaciju pod nazivom Paraatletika u Crnoj Gori, posvećenu istorijatu, razvoju i aktuelnom trenutku atletike osoba sa invaliditetom.

On je kazao da je još jedan naslov, premijeran u okvirima bivše države.

“Ravno je 55 godina od početka organizovanog bavljenja atletikom osoba sa invlaiditetom u Crnoj Gori, a u posljednjih pet godina naši sportisti su osvojili čak pet medalja na evropskim šampionatima, što su ujedno i prva odličja za crnogorske paraatletičare na najvećim kontinentalnim smotrama”, kazao je Poleksić agenciji MINA.

On je istakao da su to bili glavni povodi stvaranja publikacije koja će na jesen biti promovisana u Resursnom centru za djecu u mlade u Podgorici, u čijem sklopu se zapravo obavljaju trenažni procesi crnogorskih paraatletičara i paraatletičarki.

Govoreći o motivima nastanka knjige, njegove 27. po redu, a treće iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom, Poleksić je kazao da kao i prilikom rada na predhodne dvije knjige sličnih tema, nije se rukovodio samo sportskim postignućima, rezultatima i rekordima.

“Već sam pokušao da ukažem da je riječ o mnogo dubljim i kompleksnijm nadmetanjima, onim najtežim, ali i najslađim, borbama – sa samim sobom, o samoprijegornom radu i želji da se da najbolja verzija sebe, o sudbini i volji da se njome upravlja”, rekao je Poleksić.

Prema njegovim riječima, storije iz knjige su prožete i vansportskim aktivnostima, afinintetima, interesovanjima, načinima funkcionisanja, životnim stilovima crnogorskih sportista sa invaliditetom i njihovom višedimenzionalnom doprinosu društvu i zajednici.

“Zahvalan sam rukovodstvu Paraolimpijskog komiteta što mi je omogućilo, ne samo stvaranje zapisa koji ostaju za vječnost, već i jedanko takvih poznanstva i prijateljstava sa našim sportistima sa invaliditetom i njihovim trenerima. Zahvalan sam na neki način i svim nadležnim strukturama Vlade Crne Gore koje su odbile sufunansiranje projekta što mi je dalo dodatni podstrek da se uspješno privede kraju”, rekao je Poleksić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije